TUNE IN WITH >>> Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime
Loading ...

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

THE BEST GREECE HARD ROCK & HEAVY METAL ALBUM


GREEK
HARD ROCK & HEAVY METAL
Η υπόθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ HARD ROCK – HEAVY METAL είναι μια πολύπλοκη ιστορία με ποικίλες εκδοχές, την οποία με απλά λόγια θα προσπαθήσω να σας περιγράψω. Το να προσπαθήσεις, να γράψεις για το Ελληνικό Hard Rock – Heavy Metal, είναι αρκετά δύσκολο, γιατί πρέπει να έχεις ζήσει τα πράγματα από πρώτο χέρι. Πρέπει δηλαδή να ήσουν ή να είσαι μέλος Ελληνικού συγκροτήματος και έτσι να γνωρίζεις τα τεκταινόμενα στο χώρο, ή να ήσουν σε κάποιο περιοδικό, ραδιοφωνικό σταθμό, δισκάδικο κλπ. Εγώ, για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, ποτέ δεν υπήρξα μέλος κάποιου Ελληνικού σχήματος ή σε οποιαδήποτε άλλη προαναφερθείσα θέση, παρακολουθώ όμως την Ελληνική Metal σκηνή (από το 1983-84) μόνο σαν οπαδός και απλός φίλος της μουσικής αυτής.
Η Ελληνική Hard Rock - Metal σκηνή ανθεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, επιδεικνύοντας ένα δυναμισμό που σε ορισμένες, περιπτώσεις μάλιστα βρίσκει αξιοζήλευτη απήχηση και στο εξωτερικό, παρά τις ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες. Το Ελληνικό Hard Rock πρέπει να το ψάξουμε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν οι Socrates έθεσαν τις βάσεις για έναν πιο «σκληρό» ήχο στη Ελληνική μουσική. Μετά από αυτό, η δεκαετία του ’80 μπήκε ενθαρρυντικά, το Ελληνικό Metal εμφανίστηκε μαζί με την γενικευμένη εισαγωγή αυτής της μουσικής στη χώρα μας. Η έκρηξη στο Ελληνικό Metal ήρθε περίπου το 1984-1985, όταν άρχισαν να φτιάχνονται πολλά σχήματα και έτσι τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.
Φυσικά δεν είχαν όλοι, πραγματική αγάπη για το Heavy Metal καθώς αποδείχθηκε πως τα περισσότερα «συγκροτήματα» νόμιζαν ότι επειδή είχαν μια κιθάρα, ένα μπάσο και ένα set drums θα γίνονταν από τη μια μέρα στην άλλη μεγάλοι super stars. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα Ελληνικά Heavy Metal συγκροτήματα ήταν πολλά και διάφορα αφού μόνο η σύσταση και η ύπαρξη ενός σχήματος στη δεκαετία του ’80, ήταν ένας πραγματικός άθλος.
Χώροι για να φιλοξενήσουν συγκροτήματα σε τακτική βάση, δεν υπήρχαν και οι ούτως ή άλλως λιγοστές συναυλίες λάμβαναν χώρα κυρίως σε κινηματογράφους, αφού δεν υπήρχαν οργανωμένοι συναυλιακοί χώροι που να φιλοξενούν εμφανίσεις Heavy Metal συγκροτημάτων σε συχνή και τακτική βάση. Τα στούντιο ηχογράφησης, συνήθως, ΔΕΝ δέχονταν Heavy Metal συγκροτήματα. Ηχολήπτες και μηχανικοί ήχου που να μπορούσαν κάπως να αντιληφθούν το Heavy Metal δεν υπήρχαν και ήταν σύνηθες το πρωί να δουλεύουν πάνω σε λαϊκά τραγούδια και το βράδυ να παλεύουν να ηχογραφήσουν Heavy Metal!!! Αν ακούσετε ιστορίες παλιών Ελλήνων Metal μουσικών, θα βάλετε τα γέλια και τα κλάματα.
Όσοι προσπάθησαν να βγάλουν κάποιο δίσκο στην δεκαετία του ’80, έπρεπε να βάλουν αρκετά χρήματα από την τσέπη τους και να ξεκλέψουν πολύτιμο χρόνο από τις καθημερινές δουλειές τους. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που διάφορα σχήματα πούλησαν χρυσαφικά, μηχανάκια, δισκογραφίες, για να δουν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα. Κάποιες δισκογραφικές εταιρίες (παραρτήματα πολυεθνικών) προσέγγισαν το Ελληνικό Heavy Metal και υλοποίησαν το όνειρο ενός δισκογραφικού συμβολαίου. Κυκλοφόρησαν ένα-δυο δίσκους σε 2-3 συγκροτήματα και μετά τους παράτησαν. Οι ντόπιοι αντιπρόσωποι των πολυεθνικών εταιρειών, επειδή δεν είχαν σχέση με το Metal, δεν πίστεψαν ποτέ στην Ελληνική σκηνή και αντιμετώπιζαν τα groups σαν μέσο για εξοικονόμηση χρήματος και ιδίων οφελών (βέβαια, αυτό συνέβαινε και στο εξωτερικό αλλά εδώ γίνονταν μόνο αυτό και δεν προωθούνταν καν το συγκρότημα). Έκαναν κάποιες πρόχειρες παραγωγές, έθαψαν γρήγορα – γρήγορα αυτούς τους δίσκους και τσέπωσαν το υπόλοιπο των επιχορηγήσεων από τις μητρικές εταιρείες. Βέβαια υπήρχαν και οι λεγόμενοι «managers» της εποχής που σε κάθε κίνηση του συγκροτήματος δεν έχαναν την ευκαιρία να τα κονομάνε χοντρά, σε βάρος των συγκροτημάτων βέβαια. Γι’ αυτά τα παραπάνω που αναφέρω υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες μουσικών εκείνης της εποχής.
Οι μόνες Ελληνικές δισκογραφικές εταιρίες που βοήθησαν κάπως τα πράγματα ήταν η FM Records (στα ‘80s), η Μολών Λαβέ, Unisound, Dark Side (στα ‘90s) ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται αρκετές Ελληνικές ανεξάρτητες κυρίως εταιρίες που κάνουν καλή δουλεία, όπως οι Secret Port, Steel Gallery, Sleazy Rider, Eat Metal, No Remorse, Black Lotus, Sirens Records κ.α. Στην δεκαετία του ’90 η πτώση του Heavy Metal σε παραδοσιακές χώρες, όπως η Αμερική και η Αγγλία (κυρίως), επέτρεψε να βγουν από την αφάνεια σκηνές άλλων χωρών, που μέχρι τότε, είτε η παρουσία τους ήταν αμυδρή, στο Heavy Metal στερέωμα (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία), είτε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη (Πολωνία, Αυστρία, Ουγγαρία). Σκεφτείτε αν κάποιοι στην Ελλάδα δεν έτρωγαν της επιχορηγήσεις των εταιριών, τι θα γινόταν με σχήματα όπως: Spitfire, Northwind, Vavel, Raw Silk, Sarissa, Deceptor, Vice Human, Rust κλπ.
Αυτή  η συγκυρία,(για να επανέλθω) σε συνδυασμό με την σοβαρότερη αντιμετώπιση, από τους Έλληνες Heavy Metal μουσικούς, ώθησε την Ελληνική Metal σκηνή να αναβαθμιστεί και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του ευρύτερου Metal ήχου με groups όπως οι Rotting Christ, Nightfall, Septic Flesh κτλ. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν Έλληνες που προσπαθούν με συγκροτήματα στο εξωτερικό, (αφού έχουν εγκατασταθεί μόνιμα έξω και έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα), όπως ο Δημήτρης Λιαππάκης με τους Valleys Eve και τους Mystic Prophecy, o Gus G., με τους Dream Evil και τους Firewind, ο Μάριος Ηλιόπουλος με τους Nightrage, ο John K (Κουτσελίνης) με τους Biomechanical και τους Balance Of Power και πολλοί-πολλοί άλλοι. Όλες αυτές οι προσπάθειες είναι άξιες αναφοράς, και πρέπει να τύχουν τις προσοχής και τις υποστήριξης μας. Αφού βάζουν τη χώρα μας μέσα στον παγκόσμιο χάρτη του Heavy Metal. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και τα συγκροτήματα αυτά αξίζουν τα εύσημα από όλους μας.
Η σταδιακή αντικατάσταση του βινυλίου από το CD και η εξέλιξη της τεχνολογίας επέτρεψε στα Ελληνικά συγκροτήματα να παρακάμψουν τις δισκογραφικές εταιρίες και να κυκλοφορούν εύκολα τις δουλειές τους, έχοντας σαν αποτέλεσμα, ειδικά τα τελευταία 10-15 χρόνια, μια πληθώρα ανεξάρτητων κυκλοφοριών σε ημι-επίσημη μορφή. Για μια δισκογραφική εταιρία (που είναι και επιχείρηση) είναι πιο εύκολο, γρήγορο και επικερδές να αγοράσει ένα αριθμό δίσκων από το εξωτερικό παρά με το ίδιο κεφαλαίο να χρηματοδοτήσει μια Ελληνική παραγωγή, να βρει το κατάλληλο συγκρότημα, να το προωθήσει, να του βγάλει και δεύτερο και τρίτο δίσκο… Γιατί να κάτσουν να σκάσουν κάποιοι για τους Spitfire, Northwind, Vavel, Rust, Raw Silk (τυχαία ονόματα) για παράδειγμα, όταν ο καινούργιος δίσκος των Iron Maiden, Metallica, KISS, AC/DC, Ozzy Osbourne (πάλι τυχαία ονόματα) θα έρθει πακεταρισμένος και έτοιμος για πούλημα την άλλη κιόλας μέρα στα δισκάδικα;
Η Ελληνική Metal σκηνή γύρισε τη πλάτη της στην Ελλάδα, η Ελλάδα με τη σειρά της γύρισε τη πλάτη της στο Ελληνικό Heavy Metal. Ο κόσμος όμως, αγαπούσε και αγαπάει θέλω να πιστεύω, τα Ελληνικά Metal συγκροτήματα, έχει την πρόθεση να τα υποστηρίξει αλλά δεν είχε πρόσβαση στη μουσική τους. Αυτό οφείλεται στην μηδαμινή ή ελλιπή διαφήμιση Ελληνικών Metal δίσκων σε έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεόραση.                                                                   Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια κάπως έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση… προς το καλύτερο, βγαίνουν και πιο αξιόλογες κυκλοφορίες και το όνομα της χώρας μας ακούγετε όλο και πιο πολύ στο εξωτερικό για την Metal σκηνή που έχουμε. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα αυτά τα σχήματα που προσπαθούν για κάτι καλύτερο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Το να αναφέρεις όλους τους Ελληνικούς Hard Rock & Heavy Metal δίσκους θα ήταν εντελώς κουραστικό, προτίμησα λοιπόν να σας παρουσιάσω τους πιο αξιόλογους και καλυτέρους. Οι δίσκοι που ακλουθούν είναι όλοι σε τυχαία σειρά.
Τελειώνοντας, όπως είπα και στη αρχή, έπρεπε να ήσουν μέσα στα πράγματα για να μπορείς να ακολουθείς και να παρακολουθείς στενά το Ελληνικό Heavy Metal. Ευχαριστώ.
Συντάχθηκε απο τον/την Ηλίας Κωστόπουλος
Πηγή: http://www.metalholocaust.gr
1

First Attack

Spitfire

First Attack (1987)

Ένα από τα πιο αδικημένα Ελληνικά σχήματα, ενώ άξιζαν τα μέγιστα χάθηκαν άδοξα. Με αυτόν τον δίσκο οι Spitfire θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον του Ελληνικού Heavy Metal. Το “First Attack” είναι από τα καλύτερα δείγματα Metal που πρέπει να έχετε στην δισκοθήκη σας. Έχουν καλοζυγισμένο ήχο και δυνατά συναυλιακά τραγούδια.

One of the most wronged Greek bands, and deserved the maximum disappeared abruptly. With this album the Spitfire will stay forever in the pantheon of Greek Heavy Metal. The "First Attack" is one of the best examples of Metal you should have in your collection. They are well-balanced sound and loud concert music.


SPITFIRE - Evil Thought Around (Video-Clip)

2

Kingdom of the Kings

Crush

Kingdom of the Kings (1993)

Μελωδικό δυναμικό κλασσικό Heavy Metal με μυστηριακή, αποκρυφυστική θεματολογία. Epic Metal με καλή παραγωγή για την εποχή του. Ο δίσκος γνώρισε μεγάλη αποδοχή σε συλλεκτικούς (δυστυχώς μόνο) κύκλους οπαδών. Εδώ και χρόνια ακούγεται ότι οι Crush θα βγάλουν νέο δίσκο, πότε;

Melodic potential classic Heavy Metal with mystic, dark topics. Epic Metal with good production for the season. The album enjoyed wide acceptance in numismatic (unfortunately only) fan circles. For years, heard that Crush will make a new album, when?
CRUSH - Kingdom Of The Kings (Video-Clip)

3

Fatal Blues

Trademark

Fatal Blues (1992)

Μελωδικό Metal από Ελληνικό σχήμα, που τουλάχιστον ήταν αρκετά καλό και ποιοτικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Το συγκρότημα δυστυχώς χάθηκε άδοξα (όπως τόσα άλλα), αφού δεν είχε την υποστήριξη της δισκογραφικής τους εταιρίας. Έμεινε όμως αυτό το διαμάντι των Trade Mark που λέγετε “Fatal Blues”.

Melodic Metal from Greek figure who was at least fairly good quality for the Greek. The band unfortunately was lost abruptly (as so many others), since it was supported by the record company. He stayed but this gem of Trade Mark which is called "Fatal Blues".


TRADE MARK - Fatal Blues (Video-Clip)

4

Inner Strength

Innerwish

Inner Strength (2006)

Ίσως το καλύτερο Heavy Metal album που άκουσα από Ελληνικό συγκρότημα τα τελευταία 7 χρόνια. Οποίος δεν έχει αυτό το album των InnerWish, να πάει αμέσως να το αγοράσει. Εκπληκτικό Heavy Metal με διεθνές προδιαγραφές, καθώς και τέλεια παραγωγή.

Perhaps the best Heavy Metal album I heard by a Greek band in the last 7 years. Who has this album, InnerWish, go immediately to buy it. Amazing Heavy Metal with international standards, and perfect production.

INNERWISH - Silent Faces (Video-Clip)

5

Silk Under the Skin

Raw Silk

Silk Under the Skin (1990)

Τέλειο μελωδικό Heavy Metal με τέλεια παραγωγή, οι Raw Silk αρέσουν σε όλους τους Έλληνες Metal fans και δεν είναι τυχαίο. Επαγγελματικός ήχος, εκπληκτικά τραγούδια μου σου μένουν αμέσως. Τα σχόλια για το album αυτό είναι πάντα διθυραμβικά μέχρι και σήμερα.

Perfect melodic Heavy Metal with perfect production, Raw Silk suit all Greek Metal fans and is not random. Professional sound, amazing songs of mine I left immediately. The comments on the album is always enthusiastic today.


RAW SILK - Street Girl (Video-Clip)

6

Εξόριστοι

Εξόριστοι

Εξόριστοι (1989)

Λίγοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν τους Εξόριστους του Δημήτρη Κατή. Epic Metal με Ελληνικό στίχο που δυστυχώς κανείς δεν έδωσε την δέουσα προσοχή που θα έπρεπε. Θεωρώ τους Εξόριστους το πιο αδικημένο Ελληνικό σχήμα, αν υπήρχαν ακόμα με Ελληνικό (όμως) στίχο θα έκαναν θαύματα. Πάντρεψαν το Heavy Metal με τον Ελληνικό στίχο μοναδικά.

Few were those who understood Exiles Dimitris Katis. Epic Metal with a Greek verse which unfortunately no one has given proper attention it should. Exiles I most wronged Greek shape, although there were still a Greek (but) lyrics would do wonders. They married in Heavy Metal with Greek lyrics unique.

ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ - Δόξα Κ' Τιμή (Video-Clip)

7

Angelo Perlepes Mystery

Angelo Perlepes' Mystery

Angelo Perlepes Mystery (1991)

Οι γνωστοί metallers Mystery στο πρώτο τους album. Σημαντικό Ελληνικό Heavy Metal σχήμα που εισήγαγε νέες συνθετικές αντιλήψεις και ήχους που αγγίζουν τα επίπεδα σημαντικών ονομάτων της ηλεκτρικής κιθάρας από το εξωτερικό.

Known metallers Mystery in their first album. Important Greek Heavy Metal format introduced new synthetic concepts and sounds that reach the levels of important names of the electric guitar from abroad (USA, Europe).

MYSTERY - Mystery (Video-Clip)

8

Vavel

Vavel

Vavel (1986)

Ιστορικό σχήμα από την Θεσσαλονίκη που κυκλοφόρησαν δίσκο στα 1986 και δυστυχώς δεν είχαν καμία επιτυχία, παρά μόνο σε συλλεκτικούς κύκλους. Hard Rock και Heavy Metal με αρκετά καλό δέσιμο, ωραία τραγούδια, αλλά δυστυχώς η κακή παραγωγή χαντάκωσε τους Vavel. Ίσως το μόνιμο αγκάθι για τα Ελληνικά σχήματα, οι κακές παραγωγές. 'Αξιζαν για κάτι καλύτερο, μας άφησαν όμως δυο καλούς δίσκους σαν παρακαταθήκη για να τους θυμόμαστε πάντα.

Historic band from Thessaloniki released album in 1986 and unfortunately had no success, except only in collectors circles. Hard Rock and Heavy Metal with fairly good binding, nice songs, but unfortunately the poor production of Vavel it's no good for them. Perhaps the constant thorn in the Greek bands, poor productions. Deserve something better, but left us both good drives as testament to remember them forever.

VAVEL - Stand Up

9

Mythology

Northwind

Mythology (1987)

Άλλο ένα συγκρότημα από την συμπρωτεύουσα. Αυτό είναι το καλύτερο album που έβγαλαν οι Northwind, με θεματολογία επηρεασμένη από την Αρχαία Ελλάδα (πριν γίνει της μόδας). Επαγγελματικός ήχος, έξυπνες μελετημένες συνθέσεις που σου μένουν. Το πρώτο concept album Ελληνικού σχήματος με θέμα την Αρχαία Ελληνική ιστορία, στο χώρο του Ελληνικού Metal.

Another band from Thessaloniki. This is the best album that they released the Northwind, with themes influenced by ancient Greece (before it became fashionable). Professional sound, clever compositions studied your stay. The first concept album Greek band on ancient Greek history at the Greek Metal.

NORTHWIND - Prometheus The Man

10

The Sign of Rage

Power Crue

The Sign of Rage (1996)

Το πρώτο τους album και ίσως το καλύτερο που ηχογράφησαν οι Power Crue. Εδώ το Heavy Metal είναι καταιγιστικό με έναν τραγουδιστή που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Τραγούδια που τα θυμάσαι για πάντα, καλοπαιγμένο και σφιχτοδεμένο σύνολο τραγουδιών.

Their first album and perhaps the best recorded by Power Crue. Here, Heavy Metal is staggering with a singer who gives recitals interpretation. Songs that you remember forever, good playing Metal and tight-knit set of songs.

POWER CRUE - Torture

11

Forbidden Paradise

Γιώργος Γάκης and the Troublemakers

Forbidden Paradise (2000)

Hard Rock ποιότητας από τον πάντα ρομαντικό Γιώργο Γάκη. Μελωδικό Hard Rock με καλά φωνητικά και δεμένο rhythm section. Όλα τα τραγούδια ακούγονται ευχάριστα χωρίς να κουράζουν. Αξίζει τον κόπο να ψάξετε να βρείτε αυτό το album.

Hard Rock's quality is always romantic George Gakis. Melodic Hard Rock with good vocals and tight rhythm section. All the songs sound fun without tiring. It is worthwhile to look to find this album.

GIORGOS GAKIS - Fool For Your Loving (live)

12

Mirror Out of Time

Casus Belli

Mirror Out of Time (2001)

Καλό δείγμα εγχωρίου Heavy Metal με καλή παραγωγή και ωραία, εκφραστικά φωνητικά. Οι Casus Belli έκαναν την έκπληξη με αυτό το album, που δείχνει τις αρετές τους, καλά δομημένα, δεμένα τραγούδια με αρχή - μέση - τέλος.

Good sample of domestic Heavy Metal with good production and nice, expressive vocals. The Casus Belli made the surprise with this album, showing their virtues, well structured, tied songs beginning - middle - end.

CASUS BELLI - Mirror Out Of Time

13

Sarissa

Sarissa

Sarissa (1993)

Το συγκρότημα θρύλος για τα Ελληνικά δεδομένα. Όλοι τους γνωρίζουν, αλλά πόσοι όμως έχουν ακούσει προσεκτικά την μουσική τους; Epic Metal με στοιχεία και από Greek folk music, με κυρίαρχο θέμα την Αρχαία Ελληνική ιστορία. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια Ελληνικά σχήματα σαν τους Θεσσαλονικείς Sarissa.

The legendary band for the Greek. We all know them, but how many have but listen to their music; Epic Metal with elements from Greek folk music, with a theme of ancient Greek history. I wish there were other Greek group such as the Thessalonian's, Sarissa.


SARISSA - Macedonia Army

14

Shoot Them Higher

Rust

Shoot Them Higher (1989)

Οι Αθηναίοι Rust χάθηκαν άδικα μετά το μοναδικό αυτό album τους, αν και έκαναν αρκετά εμπνευσμένα live. Καθαρόαιμο Heavy Metal με δομημένα γνήσια τραγούδια. Ο ήχος τους ανάμεσα σε Heavy/ Power Metal, αλλά το album τους βγήκε σε μια νεκρή περίοδο για το Ελληνικό Heavy Metal, και ξεχάστηκε γρήγορα.

The Athenians, GR, Rust lost unfairly after this unique album, even though they did quite inspired live. Rugged Heavy Metal with structured real songs. Their sound between Heavy / Power Metal, but their album came out in a dead period for Greek Heavy Metal, and quickly forgotten.

RUST - Shoot Them Higher (Video-Clip)

15

Vice Human

Vice Human

Vice Human (1984)

Οι Vice Human είναι το παλαιότερο Ελληνικό Metal σχήμα, που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Ο δίσκος αυτός θεωρείται από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) στο Ελληνικό Heavy Metal. Παίζουν παραδοσιακό Hard Rock, αλλά οι κακές παραγωγές δυστυχώς τους κυνηγούν πάντα, και δεν αφήνουν να φανεί η άξια του group.

The Vice Human is the oldest Greek Metal band, which still exists today. This album is considered by the first (if not the first) in Greek Heavy Metal. They play traditional Hard Rock, but unfortunately the bad productions chasing everything and leave to show the worth of the group.

VICE HUMAN - I Need Power

16

The Legend

Deceptor

The Legend (2002) [Compilation]

Άλλο ένα Ελληνικό Metal σχήμα που πήγε άπατο. Δυστυχώς το εκπληκτικό τους Heavy Metal δεν ακούστηκε αρκετά όσο θα έπρεπε. Ο ήχος τους είναι επιθετικός, καθαρός κάτι ανάμεσα σε Power/ Speed Metal. Καλοδουλεμένα τραγούδια παιγμένα με πάθος και ορμή, άξιζαν κάτι καλύτερο. Αυτό το album είναι κάτι σαν best of, αφού περιέχει όλα τα τραγούδια των Deceptor.

Another Greek Metal band who went fraud. Unfortunately, the amazing Heavy Metal is not heard quite enough. Their sound is aggressive, clean something between Power/ Speed Metal. Elaborate songs played with passion and drive, they deserved something better. This album is like a best of, since it contains all the songs Deceptor.

DECEPTOR - Dome Of Wrath

17

The Dark Rhapsodies

Dark Nova

The Dark Rhapsodies (1993)

Ένα από τα ποιοτικότερα Power Metal σχήματα οι Dark Nova, στον καλύτερο δίσκο τους. Έχουν φοβερά τραγούδια που σε παίρνουν μαζί τους και με έναν εκπληκτικό τραγουδιστή που σου κολλάει με το πρώτο άκουσμα. Υπάρχουν ακόμα. Αυτή η δισκογραφική τους δουλειά, στην έκδοση του βινυλίου είχε διαφορετικό εξώφυλλο από το CD.

One of the best quality Power Metal bands the Dark Nova, the best album. They have awesome songs to take with them and an amazing vocalist who you hang with the first listening. Still exist. This record their work, the vinyl version had a different cover from the CD.

DARK NOVA - Avenger

18

Street Wise Religion

Power

Street Wise Religion (1996)

Σχήμα που παίζει Αμερικάνικο εμπορικό 80's Hard &Heavy Metal. Καθαρός ήχος με καλοδουλεμένα τραγούδια, δυστυχώς αυτό ήταν το μόνο τους πόνημα, καθώς δεν κυκλοφόρησαν κάτι άλλο. Έτσι οι Power έμειναν στην ιστορία του Ελληνικού Heavy Metal σαν ένα συγκρότημα που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε αυτό που ήθελε.

Group playing American 80's Hard & Heavy Metal. Clear sound with elaborate songs, unfortunately this was the only essay, and not released anything. So the Power remained in the history of Greek Heavy Metal as a group that tried but did what he wanted.

19

1821

Marauder

1821 (2000)

Άλλο ένα Metal σχήμα που ασχολήθηκε με την Ελληνική ιστορία, το “1821” είναι ένα concept album. Αρκετά καλή παραγωγή, ωραία παιγμένο Heavy Metal με κέφι, πάθος, ηρωισμό. Τεχνικά καταρτισμένοι σαν group οι Marauder δίνουν ένα τέλειο album, με θέμα τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Another Metal band who dealt with Greek history, "1821" is a concept album. Pretty good production, nice played Heavy Metal with enthusiasm, passion, heroism. Technically trained group as the Marauder give a perfect album, on the struggles of the Greeks against the Turks.

MARAUDER - Free Like An Eagle (Video-Clip)

20

War of the Godz

Nigel Foxxes Inc.

War of the Godz (1988)

Τεχνικό δείγμα Speed/ Power Metal με έμφαση στην κιθάρα. Καλοπαιγμένο Heavy Metal, αλλά δυστυχώς η εμπορική του επιτυχία δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Αυτή η αξιόλογη δουλειά δεν είχε συνέχεια, και το συγκρότημα των Nigel Foxxe’s Inc χάθηκε άδοξα.

Good technical Speed-Power Metal with an emphasis on guitar. Very good playing Heavy Metal, but unfortunately the commercial success that was not to be had. This valuable work was not then, and the group of Nigel Foxxe's Inc disappeared abruptly.

NIGEL FOXXE'S INC. - Do Or Die

21

Phos

Socrates

Phos (1976)

Τι να πει κανείς για τους Socrates, Rock/ Hard Rock παιγμένο από μουσικούς με κλασσική παιδεία. Το καλύτερο και το πιο εμπορικό τους album. Τους έκανε γνωστούς και εκτός Ελλάδος (καθώς κυκλοφορεί με δυο διαφορετικά εξώφυλλα σε Αμερική και Ευρώπη). Σε παραγωγή Βαγγέλη Παπαθανασίου οι Socrates φτάνουν στα μέγιστα των δυνατοτήτων τους. Hard Rock με πολλά Ελληνικά παραδοσιακά ethnic στοιχεία, ακούστε το “Mountains”. Ο θρύλος του Ελληνικού Rock.

What to say to Socrates, Rock-Hard Rock played by musicians with a classical education. The best and the most commercial album. Made them known and abroad (and comes with two different covers in America and Europe). In the production of Vangelis, Socrates reach its maximum potential. Hard Rock with a lot of Greek traditional ethnic information, listen to the "Mountains". The legend of Greek Rock-Hard Rock bands.

SOCRATES - Starvation (Video-Clip)

22

Free Me...

Hardways

Free Me... (1995)

Οι Hardways από την Θεσσαλονίκη παίζουν τσαμπουκαλεμένο Hard Rock, με πολλά  Blues & Southern στοιχεία και μεθυστικά βραχνά φωνητικά. Αντλούν έμπνευση κυρίως από την δεκαετία του ’70.
Δυστυχώς μετά απο ενα και μοναδικό album χάθηκαν τα ίχνη τους για πάντα.

The Hardways from Thessaloniki, GR, playing hard grooving Hard Rock, with lots of Blues & Southern hoarsely data and intoxicating vocals. Draw inspiration mainly from the '70s.
Unfortunately after a single album tracks were lost for ever.

HARDWAYS - Burnin' Walls (Video-Clip)

23

Allegiance

Firewind

Allegiance (2006)

Έλληνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Έχουν σωστή ισορροπία μεταξύ μελωδίας, κιθαριστικής ευφυΐας και ποιότητας, καλό Ευρωπαϊκό Metal, έχουν μέλλον μπροστά τους. Kάνουν περίφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, και θα μπούμε για πάντα στο παγκόσμιο χάρτη του Metal, και στις εγκυκλοπαίδιες του Metal.

Greeks have a career abroad. They have the right balance between melody, guitar genius and quality, good European Metal, have a future ahead of them. Μake proud Greece abroad (worldwide), and will go forever on the world map of Metal, and encyclopedias of the area.

FIREWIND - Falling The Pieces (Video-Clip)

24

State of Rock

Douglas

State of Rock (1987)

Πολλοί νομίζουν ότι είναι Ελβετοί, μέγα λάθος. Ελληνικό σχήμα που παίζει μελωδικό Metal με έμφαση κυρίως στην κιθάρα. Έχουν σοβαρές συνθέσεις και φωνητικά που ξεχωρίζουν. Δυστυχώς χάθηκαν άδοξα ενώ είχαν να προσφέρουν πολλά στο Ελληνικό Hard Rock - Heavy Metal.

Many people thinks they are Swiss, mega wrong. Greek band who plays melodic Metal with a heavy emphasis on guitar. Have serious compositions and vocals that stand out. Unfortunately we lost abruptly and had much to offer in the Greek Hard Rock - Heavy Metal.

DOUGLAS - Shout & State Of Rock (Video-Clip)

25

Impact

Breaking Silence

Impact (2000)

Παίζουν Progressive/ Power Metal, με αυτό το album έβαλαν την Ελλάδα μέσα στην σκηνή του Ευρωπαϊκού Progressive/ Power Metal. Όλες οι συνθέσεις είναι ποιοτικές με καλή παραγωγή.

Playing Progressive/ Power Metal, this album put Greece into the European scene of Progressive/ Power Metal. All compositions are in good quality production.

BREAKING SILENCE - No One Cares

26

Use

Nightstalker

Use (2007)

Heavy Rock με έντονα Stoner Rock στοιχεία, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις αντίστοιχες διεθνείς δουλείες του χώρου. Με εκρηκτικά τραγούδια παραμένουν αγέρωχοι στην Ελληνική σκηνή.

Heavy Rock with strong Stoner Rock points, not jealous in any way from their respective international Space/ Stoner Metal easements. With explosive songs remain timeless in the Greek scene.

NIGHTSTALKET - Use

27

Novo

Fourth Dimension

Novo (1994) [EP]

Αν και άφησαν μόνο αυτό το EP, οι Θεσσαλονικείς παίζουν καλό πηγαίο Metal με πολλά Speed στοιχεία και οι συνθέσεις είναι υψηλού επιπέδου. Χάθηκαν γρήγορα αλλά άφησαν αυτό το EP παρακαταθήκη.

If left alone, and this EP, the Thessalonians play good source Speed Metal with many elements and compositions are high. Lost quickly, but left this EP legacy.

FOURTH DIMENSION - Novo

28

Lost Humanity

Nemesis

Lost Humanity (2001) [Compilation]

Τα δυο Demo των Nemesis μαζί. Παίζουν Power/ Progressive Metal με δυνατά κομμάτια. Το σχήμα είχε δυνατότητες και τεχνικές δεξιότητες αλλά χάθηκε άδοξα, όπως τόσα και τόσα άλλα Ελληνικά συγκροτήματα. Έκαναν πράξη αυτό που λέγαμε παλιά "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα", οι Nemesis ήταν από την Καβάλα.

The two of Nemesis Demo together. Playing Power/ Progressive Metal with strong pieces. The plan had potential and technical skills but disappeared abruptly, as so many other Greek bands. They practice what we say old "Greece is not only Athens," the Nemesis was from Kavala, Greece.

NEMESIS - Lost Humanity

29

To Death and Beyond...

Battleroar

To Death and Beyond... (2009)

Παίζουν βάρβαρο Epic Metal και έχουν ένα γερό fan base. Πολεμική ατμόσφαιρα και τραγούδια που μιλούν για ήρωες και μάχες. Σε ταξιδεύουν σε μια μακρινή εποχή που το σπαθί ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Epic Metal brutal play and have a strong fan base. War atmosphere and songs that speak about heroes and battles. In traveling to a distant time when the sword was the absolute ruler.

BATTLEROAR - Battleroar (Video-Clip)

30

Rock Eyes

Coo

Rock Eyes (1983)

Οι Αθηναίοι Coo παίζουν μελωδικό Hard Rock με έντονο πάθος και έχουν καλή παραγωγή για τα δεδομένα της εποχής τους. Δυστυχώς χάθηκαν γρήγορα, ψάξτε και τους Booby Trap(1983) την συνεχεία των Coo στο ίδιο ύφος με πιο AOR προσανατολισμούς όμως.

The Athenians, Coo play melodic Hard Rock with passion and have a good production for the data of their time. Unfortunately we lost quickly search and Booby Trap (1983) to further Coo in the same style but more AOR direction.

COO - Sylvia

31

Rockin' Tonight

Nemo

Rockin' Tonight (1982)

Σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Παίζουν Hard Rock με Blues/ Boogie στοιχεία, ήταν αρκετά δεμένη μπάντα, αφού υπήρχαν από το 1974, δυνατοί στα live, με ωραίες μελωδίες και καθαρά φωνητικά, ενώ η κιθάρα κεντούσε. Δυστυχώς χάθηκαν άδοξα.

Βand from Thessaloniki. Playing Hard Rock with Blues/ Boogie evidence was pretty tight band, having existed since 1974, strong to live, with beautiful melodies and clean vocals and guitar embroider. Unfortunately we lost abruptly.

NEMO - Rockin' Tonight (Video-Clip)

32

Magna Carta

Magna Carta

Magna Carta (1990)

Hard/ Heavy Metal group με Ελληνικό στίχο. Καλός δίσκος αλλά όταν βγήκε δεν συγκίνησε κανέναν, αφού δεν τους πίστεψε κανείς. Καλά γεμάτα τραγούδια, άξιζαν κάτι καλύτερο.

Hard/ Heavy Metal band with Greek lyrics. Good album but when I went there touched anyone, because they do not believe. Well-filled songs deserved something better.


MAGNA CARTA - Διαματρύρομαι (Video-Clip)

33

Νοκ Άουτ

Νοκ Άουτ

Νοκ Άουτ (1990)

Ίδια περίπτωση με τους Magna Carta. Δυστυχώς το Ελληνικό κοινό τους γύρισε την πλάτη. Είχαν όμως έντονο μελωδικό στοιχείο και ωραία τραγούδια στα Ελληνικά.

Same case with the Magna Carta. Unfortunately the Greek audience turned their backs. But they had a strong melodic element and beautiful songs in Greeks, great Hard Rock-Metal band.

NOK AOYT - Ψέμα Στο Ψέμα (Video-Clip)

34

Playing With the Colours

Μωβ

Playing With the Colours (1982)

Hard Rock σχήμα που έβγαλε ένα και μόνο δίσκο και μισό live (μαζί με τους Δέλτα), και χάθηκε, όπως τόσοι άλλοι. Παίζουν Hard Rock με συναίσθημα και έχουν ωραία τραγούδια και καλή παραγωγή για την εποχή τους.

Hard Rock band, we took a single & only LP and half live (along with Delta), and disappeared, like so many others. Hard Rock play with emotion and have nice songs and good production for the season.


35

Long Live

Long Live

Long Live (2001) [EP]

Οι Θεσσαλονικείς Long Live σε αυτό το πρώτο και μοναδικό τους album παίζουν καλό δυνατό Hard Rock με πολλά Metal στοιχεία. Ωραία καθαρά φωνητικά και καταπληκτική δυνατή κιθάρα. Εξάλλου ο τραγουδιστής των Long Live τραγούδησε και στο πρώτο θρυλικό demo των Sarrisa το 1987.

Long Live the Thessalonians, Greece, in this first and only album can play good Hard Rock with many Metal elements. Nice clean vocals and amazing guitar possible. Moreover, the singer of Long Live sang in the legendary first demo of Sarrisa 1987.

LONG LIVE - She Devil (Video-Clip)

36

Triangle

Divorce

Triangle (1993)

Hard Rock με AOR προσμίξεις. Γυναικεία φωνητικά, πράγμα σπάνιο στο Ελληνικό Metal. Ωραίες μπαλάντες, δυνατές συνθέσεις με πολλά καλά κιθαριστικά μέρη και μελωδίες που σου μένουν.

Hard Rock with AOR impurities. Female vocals, which is rare in the Greek Metal bands. Beautiful ballads, powerful compositions with lots of good guitar parts and melodies that you live.

DIVORCE - Wedding Day (Video-Clip)

37

We'll Rock You to Hell and Back Again

Outloud

We'll Rock You to Hell and Back Again (2009)

Η παρθενική δουλειά των Outloud τάραξε τα νερά του Ελληνικού Hard Rock. Το album ακούγεται σύγχρονο, δυναμικό, εμπνευσμένο και μελωδικό. AOR μελωδίες, μεταλλικές κιθάρες, τρομεροί Hard Rock ρυθμοί. Ένας δίσκος που συνδυάζει μοναδικά το Hard, το Metal και το Melodic Rock.

The debut work of Outloud shook the waters of the Greek Hard Rock.
The album sounds modern, dynamic, inspirational and melodic. AOR melodies, metal guitars, awesome Hard Rock styles.
An album that combines the Hard, the Metal and Melodic Rock.

OUTLOUD - We Run (Video-Clip)

38

Danger Angel

Danger Angel

Danger Angel (2010)

Εμπευσμένες μελωδίες, δυνατά ρεφρέν, αστείρευτη ενέργεια, κιθαριστική πανδαισία, σκληρές ερμηνειές, πάθος, ένταση και Rock 'N' Roll ατμόσφαιρα. Οι Danger Angel αποδεικνύουν οτι με σκληρή δουλειά και με ταλέντο δημιούργησαν ενα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
'Εκπληξη του album, η συμετοχή του μέγιστου Jeff Scott Soto σ' ενα τραγούδι.

Empefsmenes melodies, powerful choruses, inexhaustible energy, guitar feast, hard of interpretation, passion, intensity and Rock 'N' Roll atmosphere. The Danger Angel prove that with hard work and talent created an excellent result.
Surprise of the album, the inclusion of the maximum Jeff Scott Soto in one song.

DANGER ANGEL - Com' On Rock Me

39

Women

Booby Trap

Women (1983)

Δίσκος με σημαντικό Hard Rock, ίσως είναι η πρώτη χρονολογίκα πολύ δυνατή δουλειά που συνδυάζει τον πρώιμο AOR ήχο των 70's με πολλά Hard Rock στοιχεία, στήν Ελλάδα. Ελάχιστος κόσμος γνωρίζει το συγκρότημα, καθώς φημολογείται οτι ο δίσκος ποτέ δεν έφτασε στα δισκάδικα και ελάχιστες κόπιες πωλήθηκαν από τα ιδια τα μέλη της μπάντας. Ένα χαμένο διαμάντι που φτάνει στα όρια του Heavy Metal σε κάποια σημεία.

Tray with significant Hard Rock, perhaps the first year of very strong work that combines the early AOR sound of 70's Hard Rock with many elements into Greece. Minimum people know the band, as is rumored that the album never reached the record stores and few copies were sold by the same band members. A lost diamond to reach the limits of Heavy Metal in some places.

40

Redrum

Redrum

Redrum (2005)

Πολύ σημαντική για τα Ελληνικά δεδομένα ήταν η σύμπραξη του Micheal Bormann (Jaded Heart) με τους Redrum από τη Θεσσαλονίκη.
Μας έδωσαν ενα αξιόλογο album μελωδικού Hard Rock & AOR, με καταπληκτικά φωντικά.
Το group στάθηκε στο επίπεδο αντίστοιχων ξένων σχημάτων.

Very important for the Greek were the involvement of Micheal Bormann (Jaded Heart) with the Redrum from Thessaloniki.
They gave us a remarkable album of melodic Hard Rock & AOR, with amazing Fontas. The group stood at the respective foreign formats.

REDRUM - Rise Up

41

Anything She Does

Silver R.I.S.C

Anything She Does (1993)

'Αλλο ένα ξεχασμένο Ελληνικό σχήμα, που δυστυχώς χάθηκαν άδοξα (όπως και τόσα άλλα), αλλά μας άφησαν αυτό το μοναδικό δίσκο παρακαταθήκη. Οι Silver R.I.S.C. παίζουν ένα δυνατό Hard Rock αλλά  με εύγεστο τρόπο, με τραγούδια που σου μένουν αμέσως, και τα σιγο-τραγουδάς. Ακούστε τους και δεν θα χάσετε.

Other Greek a forgotten figure, who unfortunately lost abruptly (like many others), but left us this unique archive disk. The Silver R.I.S.C. may play a Hard Rock but tasty way, with songs that you live once, and sing-sigo. Listen and you will not miss.

SILVER R.I.S.C. - Mystery Girl

42

Fantasy

Mental Powers

Fantasy (1987)

Καταπληκτικό μελωδικό Metal LP που κυκλοφόρησε το 1987.
Πιθανώς το πιο σπάνιο βινύλιο στην Ελληνική Metal σκηνή, μαζί με των Northwind -"Mythology". Σκληρά και βαριά μεταλλικά τραγούδια με όμορφη κιθάρα, μεταξύ Hard Rock και melodic Heavy Metal. Η κιθάρα είναι πολύ cool και ο τραγουδιστής δεν είναι πάρα πολύ κακός, για τα Ελληνικά δεδομένα. Η παραγωγή είναι κάπως μουντή, όμως για αυτοχρηματοδοτούμενη, είναι αρκετά αποδεκτή. Έχουν επιρροές κυρίως από Deep Purple, αν και ηχούν ελαφρώς βαρύτερα.

Amazing melodic Metal LP released in 1987.
Probably the rarest Greek Metal vinyl along with Northwind - "Mythology". Great Hard & Heavy Metal stuff with beautiful guitars! On the edge between Hard Rock and melodic Heavy Metal. The guitar work is very cool and the singer is not too bad either. The production is kinda sucky though, but for a self-produced album, it's pretty acceptable quality. Influenced mainly by Deep Purple, although these guys sound slightly heavier.


MENTAL POWERS - Fantasy

43

Mortal Affair: Stream of Nothing

Various Artists

Mortal Affair: Stream of Nothing (2003) [Compilation]

Ακολουθώντας τα χνάρια του “Hear & Aid” η δραστήρια κοινότητα του Ελληνικού Heavy Metal, καταθέτει το δικό της μέτρο ευαισθησίας. Δεκαέξι σημαντικά από τα εγχώρια συγκροτήματα, συνένωσαν τις δημιουργικές και εκφραστικές δυνάμεις τους με σκοπό, την ουσιαστική μουσική παρέμβαση. Βοήθεια στο μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα της νεολαίας τα ναρκωτικά.

Following in the footsteps of "Hear & Aid" a vibrant community of Greek Heavy Metal, deposits its own measure of sensitivity. Sixteen significantly from domestic groups, joined the creative and expressive forces with the purpose of real music intervention. Help in the great modern problem of youth, drugs.

MORTAL AFFAIR - Stream Of Nothing

44

Rain Dream

Wisdom

Rain Dream (1995)

Ίσως το πρώτο CD Ελληνικού Power Heavy Metal. Φανταστικό λυρικό Metal με δυναμισμό από μία από τις πιο αξέχαστες Ελληνικές Μetal μπάντες. Μεταξύ άλλων έκαναν ένα live και στην Ιταλία και είναι λυπηρό ότι έπρεπε να διαλύσουν. Το τραγούδι “Wild Side Of The Angels” είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα Metal τραγούδια, από Ελληνική μπάντα.

Perhaps the first Greek CD of Power Heavy Metal. Awesome Metal with lyrical dynamism of one of the most memorable Greek Metal bands. Among other things they did a live in Italy and it is regrettable that they should disband. The song "Wild Side Of The Angels" is definitely one of the best Metal songs by Greek band.

WISDOM - Wild Side Of The Angels

45

Heavy Metal Poison

Witchcurse

Heavy Metal Poison (2010)

Ο  πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος της μπάντας, κινείται στο χώρο του traditional Heavy Metal/ NWOBHM ήχο με επαν-εκτελέσεις τραγουδιών από το πρώτο demo τους αλλά και καινούρια τραγούδια. Συνολικά περιλαμβάνει 11 τραγούδια και απευθύνεται σε λάτρεις του πρωτόγονου Heavy Metal  όπως Angel Witch, Raven, Tank και πρώιμους Iron Maiden.

The first complete album of the band moves in the traditional Heavy Metal/ NWOBHM sound re-performances of songs from their first demo and new songs. Total includes 11 songs and is targeted at fans of Heavy Metal as old-school Angel Witch, Raven, Tank and early Iron Maiden.

WITCHCURSE - Curse The False (Video-Clip)

46

Made in Hell

Flames

Made in Hell (1985)

Είναι μια Thrash Metal μπάντα που δημιουργήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ και έχουν συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως headliners ή guests. Ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που έπαιξαν Speed / Thrash Metal στην Ελλάδα. Το “Made In Hell” είναι στο ύφος του US Thrash Metal, αλλά η αδύναμη κακή παραγωγή και το drum-machine τα κατέστρεψε όλα.

It is a Thrash Metal band formed in 1984 in Athens. Since then they have released eight albums and has participated in many concerts as headliners and guests. He was one of the first bands that played Speed/ Thrash Metal in Greece. The "Made In Hell" is the style of US Thrash Metal, but the weak, bad production and the drum-machine destroyed everything.

FLAMES - I'm Dressed In Black Suede

47

Life Ltd.

Thanatos Inc.

Life Ltd. (1987)

Όταν ο Nigel Foxxe έφυγε από τους Flames, λίγο καιρό έμεινε αδρανής, αφού δημιούργησε τους Thanatos Inc., με τους οποίους κυκλοφόρησε έναν δίσκο με τίτλο “Life Ltd”. Ο δίσκος είναι εξαιρετικός, και δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική των Flames. Έτσι, το 1987 είχαμε το πρώτο techno-Speed Metal album για τα Ελληνικά δεδομένα.

When Nigel Foxxe left the Flames, while he stayed dormant since created the Thanatos Inc., In which released an album titled "Life Ltd". The album is brilliant, and I can not say that it has a special relationship with the music of Flames. So in 1987 we had the first techno-Speed Metal album for the Greek Metal music.

THANATOS INC - Suicide

48

The Fire Still Burns

Reflection

The Fire Still Burns (1999)

Αυτή η δυναμική μπάντα, υπάρχει περίπου 20 χρόνια. Από τις πρώτες προσπάθειες των demo τους πήραν πολύ καλά σχόλια, η μπάντα κατάφερε να περάσει τα πρώτα δύσκολα χρόνια. Αυτός ο δίσκος είναι ότι καλύτερο έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Το "The Fire Still Burns" περάσε τη δοκιμασία και απέδειξε ότι υπάρχει Ελληνικό Epic/ Doom Metal. Η κυκλοφορία τους κέρδισε την εκτίμηση του τύπου και χαιρετήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα Epic Metal albums, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια, μιλάμε για ένα κλασικό album.

This dynamic band is about 20 years. From the first efforts of their demo got very good reviews, the band managed to pass the first difficult years. This CD is the best they have done all these years. In "The Fire Still Burns" passed the test and proved that there is Greek Epic/ Doom Metal. The movement has won the appreciation of the press and hailed as one of the greatest Epic Metal albums, written using the best words, talk about a classic album.

REFLECTION - Burn The Witch

49

Live - The Early Days

Vavoura Band

Live - The Early Days (2009)

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 1976, και είναι ένα από τα παλαιότερα ενεργά συγκρότημα στην εγχώρια Hard Rock σκηνή, ροκάρουν από τότε ανεξέλεγκτα. Ένα ισχυρότατο σκληρό και δολοφονικό ηλεκτρικό τρίο. Μια αισθησιακή κλασσική μπάντα, ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου. Αυτός ο δίσκος περιέχει παλιές ζωντανές ηχογραφήσεις, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν μόνο 2 κυκλοφορίες.

This Heavy Rock group was created in 1976 and is one of the oldest active band in the domestic arena Hard Rock, rocking since uncontrollably. A powerful hard and murderous power trio. A sensual classic band, durable over time. This vinyl contains old live recordings, unfortunately all these years have only 2 releases.

VAVOURA BAND - Alctraz

50

Nightbreed

Wolfcry

Nightbreed (2003)

Η όμορφη Heavy Metal μουσική εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα. Αυτό το σχήμα είναι ιδανικό για εκείνους, που αγαπούσαν το '80s old-school Heavy Metal. Θα ευχαριστήσει όλους τους φίλους των παλαιών ημερών, ο ακροατής θα ακούσει ωραία solo κιθάρας. Εκείνοι, οι οποίοι δεν μεγάλωσαν με αυτό το είδος της μουσικής,  να μην ασχοληθούν με αυτό το CD, επειδή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μοντέρνο ή trendy.

Beautiful Heavy Metal music continues even today. This band is ideal for those who loved the '80s old-school Heavy Metal. We thank all our friends in the old days, the listener will hear a nice guitar solo. Those who did not grow with this kind of music, not to deal with this CD, because there is nothing modern or trendy.

WOLFCRY - Metamorphosis

51

One Eyed God

Airged L'amh

One Eyed God (2002)

Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος των Airged L’Amh, είναι ένα απίστευτο Power Metal διεθνών προδιαγραφών, στρωτό Heavy Metal με έντονα επικά στοιχεία στη μουσική τους. Οι Airged L'Amh είναι ότι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε ως χώρα μαζί με τους Battleroar και τους Inner Wish. Η ουσία είναι ότι όσοι ασχολούνται με το Metal, οι Airged L'Amh είναι ένα συγκρότημα που κυριολεκτικά πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι που είναι Eλληνικό.

The first complete album by Airged L'Amh, is an incredible Power Metal international standards, viscous Heavy Metal bold epic elements in their music. The Airged L'Amh is best that we are doing as a country (Greece) with the Battleroar and Inner Wish. The bottom line is that everyone involved in the Metal, the Airged L'Amh is a band that literally should feel proud to be Greeks.

AIRGED L'AMH - One Eyed God

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν :
http://rateyourmusic.com/
http://www.metalholocaust.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου